Mataró

COM TREBALLEM

Treballem a partir de la coneixença dels components del grup. Això significa que realitzem una adaptació acurada de les possibilitats de cadascú i intentem que tots assoleixin el mateix nivell. Els esports de muntanya, per molt individuals que semblin, poden arribar a ser molt cooperatius ja que la suma de les individualitats fa més fort el grup.

S'ha de remarcar que les edats dels participants per realitzar aquesta activitat va compresa entre els 12 i 16 anys (nens i nenes de 6è de primaria a 4t d'ESO).

S'ha de tenir molt en compte que aquesta extraescolar és una activitat esportiva on els participants venen a fer una practica esportiva no competitiva. No es vol tractar aquesta extraescolar com una activitat d'excursionisme o un paral·lelisme als centres excursionistes, es vol deixar clar que els participants venen a realitzar una activitat física emmarcada en el context de la muntanya.

QUINES ACTIVITATS ENS PLANTEGEM

Les dues activitats principals que treballarem al llarg d'aquest any seran el trail i la bicicleta de muntanya. Farem entrenaments de trail per les zones de trobada on ens adaptarem a tots els nivells dels components del grup que treballem. Es practicarà la tècnica de córrer, la tècnica de bicicleta de muntanya, les posicions ergonòmiques del cos correctes per la pràctica esportiva, la mecànica de la bicicleta i diferents reparacions i el coneixement de les limitacions corporals a l'hora de practicar els esports en qüestió.

Deixant de banda els dos pilars fonamentals de l'extraescolar, també treballarem les nocions bàsiques de l'orientació mitjançant mapes topogràfics i l'aprenentatge de la seva lectura per aconseguir les fites corresponents el més ràpid possible. També tocarem el món de l'escalada, aprenent els principals nusos d'escalada esportiva, el material i el seus usos o aprendre a assegurar en una via d'escalada senzilla.

CALENDARI, HORARIS I LLOCS DE TROBADA

L'activitat es realitzarà en la franja horaria dels dijous de 17:30 a 19h.

El lloc de quedada habitual serà la entrada de les Cincènies*. El punt fix de quedada no variarà els dos primers mesos per consolidar el grup de participants i la coneixença de la zona de treball. Pot ser que, a mesura que passin les sessions i degut a la planificació d'activitats, el lloc de quedada varii, d'igual manera que pot variar l'horari de finalització de l'activitat (s'avisarà amb prèvia antel·lació)

L'inici de l'activitat és el primer dijous del mes d'Octubre (dia 6 d'Octubre) i la finalització de la extraescolar és el penúltim dijous del mes de Juny (dia 22 de Juny).

El calendari que segueix aquesta extraescolar és el calendari escolar, això significa que tots els dies que siguin festius en el calendari escolar no hi haurà activitat.

TARIFES I PREUS

El preu de l'activitat inclou una sessió a la setmana d'una hora i mitja, l'assegurança pertinent, una samarreta tècnica de polièster, una sudadera i una samarreta de cotó de Viu la muntanya.

Es farà un càrrec en format matrícula de 40 euros i la quota mensual és de 30 euros. El rebut mensual serà emès a inicis de cada mes.

Les sortides de caps de setmana són opcionals. Algunes de les sortides proposades poden tenir un cost adicional.

*https://www.google.com/maps/d/edit?mid=18JxB5w8xax4T2KD5oWpB6Z6XXgGGTzpi&usp=sharing