Presentació

Qui som?

Amb 7 anys d’experiència en campus esportius de muntanya, som l’única entitat de Mataró organitzadora d’activitats a la natura i al medi ambient al llarg de l’estiu. El nostre objectiu principal és aproximar el medi natural a aquells joves que vulguin gaudir d’un estiu diferent. Amb una base sòlida de monitoratge educat al medi natural, assegurem professionalitat i seguretat en un entorn inigualable. El campus d'estiu de muntanya parteix d'una base de tres franges d'edat, on les franges d'edat seran compreses entre els 6 anys i els 17 anys. Partim d'una base de 40 nens i nenes màxim per setmana i per franja d'edat, per preservar la pulcritud i essència del campus on, any rere any, es posa a disposició dels participants més monitors i monitores titulats i amb experiències en el món del lleure i el medi natural del que la ràtio estableix.

Què fem?

La natura és la nostra essència. Tot el campus esportiu està centrat en el medi natural on desenvolupem diferents activitat de caire lúdico-esportiu. Els infants i joves compresos entre 6 i 17 anys tindran l’oportunitat de gaudir de la natura que els envolta mitjançant curses d’orientació, escalada, escape-rooms, travesses de dues nits i tres dies i d’altres activitats on aprenen i gaudeixen en igual mesura. Volem fer una aposta ferma perquè els infants i joves prenguin consciència de la fragilitat i importància del medi natural que els envolta i l’aprenguin a cuidar i respectar.

com ho fem?

El campus d'estiu de muntanya es divideix en 2 franges d'edat diferenciades on faran activitats completament diferents:

  • Campus de muntanya de mitjans: Les edats compreses dins del campus de mitjans és de 7 a 14 anys. El campus té un límit de participació de 80 nens i nenes per setmana (dividint 40 nens i nenes amb un calendari i 40 nens i nenes amb un segon calendari a escollir pels inscrits). Presentem un campus on quasi el 100% del temps estaran en el medi natural realitzant activitat física. Els participants del campus hauran de portar el dinar cada dia de la setmana i anirém alternant les activitats a Mataró i Argentona. Per més informació clica aquí.

  • Campus de muntanya de grans: Les edats compreses dins del campus de grans és de 14 a 16 anys. El campus de grans té un límit de participació de 20 nens i nenes per setmana. Per primera vegada en les 7 edicions de campus, presentem un calendari físicament i mentalment exigent. Els participants hauran d'enfrontar-se a reptes en el medi natural diferents al que estan acostumats com també se'ls formarà per obtenir el títol de pre-monitor de lleure en el medi natural ofert per la mateixa empres Viu la muntanya. Per més informació clica aquí.

On ho fem?

El nostre espai físic és la muntanya. Ens movem entre dos espais totalment diversos com són el Parc Forestal de Mataró i el Parc de la Serralada del Litoral tocant al poble d’Argentona. El punt de trobada varia segons el dia de la setmana i es reparteix de manera alterna. Cada campus o franja d'edat varia el punt de trobada. Com hem fet cada any, la seu establerta és simbòlica ja que no es desenvolupa cap activitat dins d’ella, tan sols és un punt de trobada. Aquest any recuperem la col·laboració amb l'Agrupació Científicoexcursionista on establirem la seu de Mataró i el lloc de quedar a les 9 del matí i recollida. El lloc de quedar amb els assistents al campus varia en funció de les activitats que es realitzin, sempre establint com a punt de trobada l'Agrupació Científicoexcursionista i la Font Picant d’Argentona (Argentona).

Per què ho fem?

El paratge natural de la zona litoral maresmenca és meravellosa. El nostre objectiu és que els joves coneguin la biodiversitat que aquest espai natural els ofereix de la forma més divertida possible. Per aquest motiu, totes les activitats del campus són realitzades a l’exterior i amb el fil conductor de cuidar i estimar la natura perquè aprenguin la importància que té dins la nostra societat.