Presentació

Qui som?

Amb 8 anys d’experiència en campus esportius de muntanya, som l’única entitat de Mataró organitzadora d’activitats a la natura i al medi ambient al llarg de l’estiu. El nostre objectiu principal és aproximar el medi natural a aquells/es joves que vulguin gaudir d’un estiu diferent. Amb una base sòlida de monitoratge educat al medi natural, assegurem professionalitat i seguretat en un entorn inigualable. El campus d'estiu de on les franges d'edat seran compreses entre els 7 anys i els 15 anys. Partim d'una base de 40 nens i nenes màxim per setmana, per preservar la pulcritud i essència del campus on, any rere any, es posa a disposició dels participants més monitors i monitores titulats i amb experiències en el món del lleure i el medi natural del que la ràtio estableix.

Mica en mica es vol anar implementant la nostra filosofia en altres indrets del litoral. Això ha permès, juntament amb l'esforç i col.laboració incansable del Club Fondistes Vilassar, obrir un nou projecte igual d'ambiciós a Vilassar de dalt. En format més reduït, 20 participants per setmana, es vol seguir amb la lïnia adquirida al llarg d'aquests 7 anys d'experiència en el món del lleure educatiu en el medi natural.

Què fem?

La natura és la nostra essència i el lleure el nostre deure. Tot el campus esportiu està centrat en el medi natural on desenvolupem diferents activitat de caire lúdico-esportiu. Els infants i joves compresos entre 7 i 15 anys tindran l’oportunitat de gaudir de la natura que els envolta mitjançant curses d’orientació, escalada, escape-rooms, travesses de dues nits i tres dies i d’altres activitats on aprenen i gaudeixen en igual mesura. Volem fer una aposta ferma perquè els infants i joves prenguin consciència de la fragilitat i importància del medi natural que els envolta i l’aprenguin a cuidar i respectar. Enguany canviem el sistema del campus i farem que cada setmana sigui diferent a la resta. Partim de setmanes independents amb activitats molt diverses.

com ho fem?

Les edats compreses dins del campus de mitjans és de 7 a 15 anys. El campus té un límit de participació de 40 nens i nenes per setmana. Presentem un campus on el 100% del temps estaran en el medi natural realitzant activitat física i jocs de lleure. Cada setmana és un món. Això significa que són independents i cada una d'elles té temàtiques i activitats diferents. Els participants del campus hauran de portar el dinar cada dia de la setmana, a excepció dels dies que vulguin i puguin anar a a casa a dinar. S'aniran alternant les activitats a Mataró i Argentona. Per més informació clica aquí

Per altra banda, cal destacar la nova incorporació del Campus Fondistes on se segueix la mateixa línia de treball dels últims 8 anys a Mataró i Argentona pero implementada a Vilassar de dalt. Constarà d'un màxim de 20 nens i nenes per setmana i el funcionament serà el mateix comentat amb anterioritat. Per més informació clica aquí.

On ho fem?

El nostre espai físic és la muntanya. Ens movem entre dos espais totalment diversos com són el Parc Forestal de Mataró i el Parc de la Serralada del Litoral tocant al poble d’Argentona. El punt de trobada varia segons el dia de la setmana i es reparteix de manera alterna

Com hem fet cada any, la seu establerta és simbòlica ja que no es desenvolupa cap activitat dins d’ella, tan sols és un punt de trobada. Aquest any recuperem la col·laboració amb Alterarte del Centre de Formació i Prevenció del Maresme on establirem la seu de Mataró i el lloc de quedar a les 9 del matí i recollida. El lloc de quedar amb els assistents al campus varia en funció de les activitats que es realitzin, sempre establint com a punt de trobada Alterarte i la Font Picant d’Argentona (Argentona) amb col·laboració amb el Grup de Muntanya d'Argentona (GMA).

Dins la seu del Campus Fondistes, el punt de trobada i de recollida dels participants és a les pistes d'atletisme de Vilassar de dalt. El lloc d'inici del campus és a les 9 del matí i finalitza a les 17h. En dies de sortides fora del municipi on s'hagi d'agafar transport públic, el lloc de quedada és a l'estació de tren de Premià de Mar.

Per què ho fem?

El paratge natural de la zona litoral maresmenca és meravellosa. El nostre objectiu és que els joves coneguin la biodiversitat que aquest espai natural els ofereix de la forma més divertida possible. Per aquest motiu, totes les activitats del campus són realitzades a l’exterior i amb el fil conductor de cuidar i estimar la natura perquè aprenguin la importància que té dins la nostra societat.