True food

QUÈ FEM

Plantegem solucions nutricionals als alumnes perquè puguin entendre com una dieta saludable i rica en nutrients variants poden afectar en el rendiment tant esportiu com acadèmic.

Impartim xerrades tècniques de dues hores als alumnes de ESO, Batxillerat i Cicles Formatius on es parla de la nutrició esportiva i els seus afectes en l'organisme. Mitjançant bases teòriques i la col·laboració pràctica dels alumnes, els ensenyem a alimentar-se i a ensenyar-los que una bona alimentació els afectarà positivament dins el món esporti com en el món acadèmic.

COM HO FEM

Ens desplacem al centre educatiu i impartint una classe magistral amb una durada de dues hores exposant el "True Food". Mitjançant una part teòrica i una altra part pràctica, els alumnes podran conèixer els diferents aliments que componen la teoria "True Food", com també el fet d'aplicar-la al seu dia a dia per millorar el seu rendiment tant en l'esport que practiquen com en el dia a dia a les aules.

EN QUÈ CONSISTEIX

TrueSport, impulsat per l'Agència Antidopatge dels Estats Units (USADA), és "un moviment de base dedicat a promoure una experiència esportiva juvenil positiva que ajudi els atletes joves a construir habilitats per a la vida i valors fonamentals per a l'èxit dins i fora del camp". TrueSport ofereix eines educatives sobre l'esportivitat, la construcció del caràcter i el rendiment saludable amb lliçons sobre responsabilitat, prevenció de l'assetjament escolar, establiment d'objectius, nutrició, lideratge, respecte i treball en equip.


ALIMENTACIÓ VERTADERA / FOOD FIRST FUEL és un programa de nutrició esportiva que integra els principis de TrueFood, dirigit als atletes joves, així com a les seves famílies i entrenadors per formar individus alimentaris que participin activament en la presa de decisions alimentaries ètiques per promoure la salut i el rendiment. TrueFood és "aliment per a esportistes que mengen amb integritat i respecte pel planeta, els animals i les persones". Vídeos educatius i de cuina, fitxes, receptes i altres recursos.

Fomentem la consciència alimentària i empoderem les persones per millorar el benestar d'elles mateixes, de la comunitat i del planeta, proporcionant experiències pràctiques creatives, desenvolupant habilitats per cuinar i millorant l'accés a productes locals i de temporada, i alimentació sostenible.

Hem desenvolupat recursos de nutrició esportiva actualitzats que integren els principis de TrueFood. El programa TrueFood construirà una relació sana i per a tota la vida amb l'alimentació en esportistes joves.


COM SORGEIX EL PROJECTE

Per tenir èxit, els atletes necessiten una dieta equilibrada que aporti calories i nutrients adequats. A més, el rendiment es pot millorar mitjançant una dieta de rendiment intencionada i individualitzada. Per tant, hem de considerar una alimentació adequada com també els canvis en la dieta habitual de l'esportista amb estratègies nutricionals ben escollides.

L'educació en nutrició esportiva tradicional, se centra a proporcionar pautes per al "tipus, quantitat i moment adequats de la ingesta d'aliments, líquids i suplements per promoure una salut i un rendiment òptims en diferents escenaris d'entrenament i esport de competició", segons la posició de l'Associació Dietètica Americana, Dietistes del Canadà i l'American College of Sports Medicine. Tanmateix, l'educació en nutrició esportiva ha deixat de banda molts principis de TrueFood, com ara l'elecció d'aliments ètics, locals i de temporada.

Tan la gran majoria d'atletes d'èlit com esportiestes amaters i joves practicants canvien la seva dieta automàticament quan veuen resultat. Truefood aconsegueix un equilibri en cada un dels practicants d'aquesta dieta depenent dels objectius que tingui l'individu.